İş

5 KOBİ’den 4’ü bulut maliyetlerinden şikayetçi

Dijitalleşmenin gerektirdiği iş dönüşümünün vazgeçilmezi haline gelen bulut teknolojileri, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) tarafından da benimseniyor. KOBİ’lerin bulutu benimsemesinin 2022 yılında 2019 yılına göre en az %56 oranında artacağı bilinirken, yüksek maliyetler KOBİ’leri zorluyor.

İş süreçlerinin dijital ortama taşınmasıyla birlikte her ölçekteki şirket için dijital iş dönüşümü kaçınılmaz hale geldi. Büyüme yolculuklarını hızlandırmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), iş süreçlerini dönüştürmek için bulut çözümlerini benimseme ve güvenilir kurumsal ağlar oluşturmak için bilgi merkezleri kurma süreçlerini de hızlandırdı. Research and Markets tarafından gerçekleştirilen küresel bulut kullanıcı anketi, yaklaşık 5 KOBİ’den dördünün bazı iş uygulamaları ve verileri için genel bulut çözümlerini kullandığını gösterdi. Bu bilgi, KOBİ’lerin bulutu benimsemesinin 2019’a göre %56 arttığını ortaya koydu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan yeni nesil bulut entegratörü Codit Technology’nin CEO’su Faki Özgür, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin de özellikle pandemiden bu yana iş süreçlerini dijitalleştirmesi, bulut benimsemeyi hızlandırıyor. “Bulut hizmetleri veya fiziksel sunucu donanımı dolar cinsinden fiyatlandırıldığı için KOBİ’ler yine de artan maliyetlerden zarar görüyor” dedi.

5 KOBİ’den 4’ü yüksek bulut maliyetlerinden şikayetçi

Flexera tarafından yayınlanan 2023 Bulutun Durumu raporunda kurumsal işletmelere ve KOBİ’lere şu soru soruldu: “İşletmenizin bulutta karşılaştığı en büyük zorluk nedir?” Soru yöneltildi. Bu soruya tüm şirketler “bulut giderlerini yönetmek” yanıtını verdi. Rapora göre her 5 KOBİ’den dördünün bulut dönüşümünde karşılaştığı en önemli zorluğun bulut maliyetleri olduğu ortaya çıktı.

Ekonomik belirsizliğe rağmen bulut harcamalarının artmaya devam ettiğini kaydeden Faki Özgür, “Türkiye dahil 17’den fazla pazarda gerçekleştirilen bu araştırma, bulut maliyetlerinin işletmelere getirdiği yükü ortaya koyuyor. Özellikle iş süreçleri karmaşıklaştıkça artan bulut gereksinimleri ve ölçeklenen mimariler yıllık bulut maliyetlerini artırıyor. Rapora göre KOBİ’lerin yüzde 39’u her yıl buluta 600 bin dolara kadar harcama yaparken, yüzde 30’unun yıllık bulut harcaması 1,2 milyon dolara kadar ulaşabiliyor. KOBİ’ler büyümeye çok hazır yapılardır ve bu duruma döviz kuru şokları da eklenince artan ihtiyaçlar öngörülemeyen maliyetlere yol açabilmektedir. “Bir BT Vadisi şirketi olan Codit Technology olarak, BT alanındaki uzmanlığımızı KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun maliyetli çözümler sunmaya adadık” dedi.

10 KOBİ’den 7’si teknoloji ortağıyla çalışıyor

KOBİ’lerin karşılaştığı zorluklardan birinin bulut dönüşümünü yönetecek nitelikli insan kaynağı olduğunu vurgulayan Faki Özgür, “Veriler, 10 KOBİ’den yedisinin dijital stratejilerini hayata geçirmek için bir teknoloji ortağıyla çalıştığını gösteriyor. Codit Bilişim olarak KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunda uçtan uca eşlik ediyoruz. Ölçeklenebilir ve yönetilebilir bulut, müşteri deneyimi odaklı dijital dönüşüm, bulut tabanlı tek ofis ve yüksek performanslı mükemmel bilgisayar hizmetlerimizle işletmelerin dijital mimarilerini oluştururken, her ölçekteki işletmeye çözümlerimizle yerinde destek sağlıyoruz. bulut güvenliği, ağ kurulumu, yedekleme, arşivleme ve felaket kurtarma olarak. “Codit bugüne kadar 400’ün üzerinde şirkete son teknoloji bulut çözümleri sundu ve her geçen gün müşteri tabanını genişletmeye devam ediyor” dedi.

Yenilenen sunucu ürünleri ile maliyet avantajı sağlıyor

Codit çatısı altında faaliyet gösteren Rack markalarıyla işletmelere sunucu, depolama, anahtar ve yedek parça sağladıklarını hatırlatan Codit Teknoloji CEO’su Faki Özgür, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “Rack, lider bağımsız sunucu donanım tedarikçisi , yenilenmiştir. malzeme işleri. Bu ürünlerimizi daha iyi ekipmanlarla güncelliyor ve işletmelerin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniliyoruz. Böylece işletmeler ve fabrikalar yüksek performanslı, yenilenen bu ekipmanları yerel bilgi merkezlerinde daha uygun maliyetlerle ve 2 yıl garantiyle kullanabiliyor. Öte yandan Bilişim Vadisi’nde faaliyetlerini sürdüren yerli teknoloji şirketi olarak 3 yıllık planımız içerisinde özel bulut çözümleri ile KOBİ’lerin bulut ihtiyaçlarına uygun fiyatlı çözümler geliştiriyoruz. Bilişim Vadisi’nde faaliyet göstermenin sağladığı KDV avantajı gibi avantajlarla müşteri odaklı ve TL bazlı fiyatlandırma yapabiliyor, böylece Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin dünya standartlarında bulut ve bilgi merkezi çözümlerine erişmesini mümkün kılıyoruz. Özellikle maliyetlerin her yıl arttığı bu ekonomik daralma döneminde.

sariyahsihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu